Kurs HACCP w Placówkach Oświatowych
Dodane Wtorek, 06 Października 2015, 14:46:46, ID ogłoszenia: 1821Opis ogłoszenia
AP Edukacja Oddział w Koszalinie ogłasza zapisy na kurs: HACCP W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH
Korzyści ze szkolenia:
• Bogaty program szkolenia powala na uzyskanie kompleksowej wiedzy z zakresu budowania systemu HACCP
• Dowiedzą się Państwo o rodzajach zagrożeń, którym podlegają środki spożywcze
• Poznają zasady GHP oraz GMP
• Uzyskają wiedzę na temat księgi HACCP oraz dokumentów kluczowych
Adresaci szkolenia:
Pracownicy stołówek szkolnych, przedszkolnych, przyzakładowych, intendenci.
Cele szkolenia:
Celem szkolenia jest przekazanie kompleksowej wiedzy z zakresu budowania systemu HACCP. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się o rodzajach zagrożeń, którym podlegają środki spożywcze, poznają zasady GHP oraz GMP, uzyskają wiedzę na temat księgi HACCP oraz dokumentów kluczowych. Kurs adresowany do wszystkich osób, które w swojej praktyce zawodowej spotykają się z tematyką żywienia zbiorowego.
Program szkolenia:
1. Zasady GHP jako podstawa zapobiegania zanieczyszczeniom środków spożywczych, zakażeniom i zatruciom pokarmowym.
2. Wymagania zdrowotne dla osób zatrudnionych w procesie produkcji i w obrocie żywnością.
3. Zasady prawidłowego mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu.
4. Kontrolowanie obecności szkodników.
5. Zasady GMP jako sposób prowadzenie wewnętrznej kontroli i jakości zdrowotnej żywności.
6. Przechowywanie poszczególnych asortymentów środków spożywczych.
7. Prowadzenie procesów technologicznych.
8. Podstawowe zasady znakowania żywności.
9. Księga HACCP - częściowy przykład opracowania, wzory wydruków.
10. Przykładowy proces technologiczny i CCP.
11. Norma ISO 22000:2005.
Cena zawiera: wartość merytoryczną kursu, materiały szkoleniowe, serwis kawowy, ankieta po szkoleniu, certyfikaty, Zaświadczenie MEN
Liczba godzin: 8 godzin dydaktycznych
* w przypadku większej ilości osób w grupie rabaty 5-15%
Serdecznie zapraszam !
Opis ogłoszenia
AP Edukacja Oddział w Koszalinie ogłasza zapisy na kurs: HACCP W PLACÓWKACH OŚWIATOWYCH
Korzyści ze szkolenia:
• Bogaty program szkolenia powala na uzyskanie kompleksowej wiedzy z zakresu budowania systemu HACCP
• Dowiedzą się Państwo o rodzajach zagrożeń, którym podlegają środki spożywcze
• Poznają zasady GHP oraz GMP
• Uzyskają wiedzę na temat księgi HACCP oraz dokumentów kluczowych
Adresaci szkolenia:
Pracownicy stołówek szkolnych, przedszkolnych, przyzakładowych, intendenci.
Cele szkolenia:
Celem szkolenia jest przekazanie kompleksowej wiedzy z zakresu budowania systemu HACCP. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się o rodzajach zagrożeń, którym podlegają środki spożywcze, poznają zasady GHP oraz GMP, uzyskają wiedzę na temat księgi HACCP oraz dokumentów kluczowych. Kurs adresowany do wszystkich osób, które w swojej praktyce zawodowej spotykają się z tematyką żywienia zbiorowego.
Program szkolenia:
1. Zasady GHP jako podstawa zapobiegania zanieczyszczeniom środków spożywczych, zakażeniom i zatruciom pokarmowym.
2. Wymagania zdrowotne dla osób zatrudnionych w procesie produkcji i w obrocie żywnością.
3. Zasady prawidłowego mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu.
4. Kontrolowanie obecności szkodników.
5. Zasady GMP jako sposób prowadzenie wewnętrznej kontroli i jakości zdrowotnej żywności.
6. Przechowywanie poszczególnych asortymentów środków spożywczych.
7. Prowadzenie procesów technologicznych.
8. Podstawowe zasady znakowania żywności.
9. Księga HACCP - częściowy przykład opracowania, wzory wydruków.
10. Przykładowy proces technologiczny i CCP.
11. Norma ISO 22000:2005.
Cena zawiera: wartość merytoryczną kursu, materiały szkoleniowe, serwis kawowy, ankieta po szkoleniu, certyfikaty, Zaświadczenie MEN
Liczba godzin: 8 godzin dydaktycznych
* w przypadku większej ilości osób w grupie rabaty 5-15%
Serdecznie zapraszam !